Friday, May 7, 2010

first Tag : Office ker??

Baru ada ms free..sowie to ekin coz i lmbt nk mengexpose opis i dlm tag u hoccay..ari ni i free..for uollss information, opis aku ialah Perpustakaan Tun Seri Lanang kat UKM..aku ni setia tapi x brapa nk usaha la kepada Timbalan Ketua Pustakawan Kanan...nama carik sendiri hehehehe...

nie dari pintu masuk bilik aku..bilik aku berkongsi dengan Setiausaha kepada Ketua Pustakawan, kak ni mmg kamceng la dgn aku..kemana saja kami pasti bertiga bersama dengan abi, masih igt mak dalang? ha dia kerani opis aku..tu nmpk berapa punya dedikasi daa kak faudziah menyiapkan kerja..aku je yg x brapa usaha..dia mmg usaha..ahaksss:)


nie la meja yg aku bersantai dan melepak setiap hari dr 8 to 5 pm..ayooo...yan,ekin, pah..tlg jgn komen apa2 yek...meja aku begitu rupa sbb aku mmg very da busy..hahhahah ( aku sure yan xkn percaya) wahhahahha yg gelap tu bilik bos, die xde bulan ni sebulan g seminar (yan makan hati ngan statement ni) beshh22 hahahhah...

Dari pandangan nk masuk duduk meja aku..xkemas mana pun sbb time ni xde mood nk mengemas..klau mai mood aku ni, hbs aku ubah komputer aku tu dok tmpt lain dh..komputer tu bekas kak faudziah, dia yg duduk sini dulu sblm aku msk kerja, bila tmpt yg dia dok skrg tu dh bersara, so aku ambik alih tmpt die...aku dok la mintak nk flat skrin..xdpt2..bengang ni tp xpo lah, komputer ni xpnh bg mslh kt aku..(ekin, bawah meja aku kemas hoccay..no barang2 bwh tu hehhe)

ni rak aku..opsss, senget lak dh fail2 tu..minta mangap yekk..bersepah2...
hahahhah ni sure ada yg jeles+makan hati+nk minta tukar tempat dgn aku wahahaha aku ada peti ais belakang tmtp aku..dlm peti ni of kos bnyk food yg boleh mengenyangkan pewot aku.. blakang ni jugak la tmpt kami ber3 sarapan pg..bos aku xbg kuar ramai2 so kami bungkus n mkn kt cni pg2..menyorok disebalik tiang..kabinet yg besar2 tu kabinet yg ada fail2 staff library nie..semua ada 231 orang staff..jabatan paling ramai staff library la..so mcm2 la karenah yg ada penat woo..yan better ko jgn pindah cni..kang ko nk cabt blk UPSI..ahakss

my collection hadiah dari Pustakawan2 yg pergi seminar dalam dan luar negara..aku org yg memproses surat2 dari brosur smpai la ke tempahan dorang utk ke seminar atau persidangan..ha jgn x tau, aku bkn PA TKPK je, tp dh mcm PA semua pegawai dlm lib nie..penat wooo tp xngs pun sbb aku grg jugak dgn dorang...(mcm pelik je statement ni :p)

ha ni pandangan pejabat Pentadbiran before msk bilik aku..kami dipisahkan dgn dinding kaca..bersepah kan sbb dorang semua ni konon berdedikasi la..semua peralatan fotostat, mesin faks semua kt opis aku jer...opis lain ade tp x international..fotostatsatu ni je ade...mmg kekadang berebut nk xerox..huhuhuh...
aisehman..sapa ni yek..hahhahaha ni la setia yg x usaha itu..eceheceee..semua yg diceritakan adalah rahsia hoccay...layanzzzzzz

5 comments:

zoelalisa said...

oit ez! gle best ofis ade peti sejuk!!! aku pn nk gk!!!!!!!!!!!

eyz said...

wahahha kan dh ckp mesti ade yg jeles punya..hahaha

yan said...

aku tak jeles dia de peti sejuk sbb pantri dpn blik aku pun ada peti sejukk (nak jugak tuu)
tapi aku jeles bos dia takder sebulann....huhuhuhhuhu.....mak sentap nyahhhhh....

eyz said...

yan, pantri tu org len leh guna sama x besh..kt pantri opis aku pun ada peti ais tp aku punya peti ais ni share kami 2 org ja..hahahhaha jeles ke nyah..xkuasa tau...auww

zoelalisa said...

ez..sgt jeles ok!huhu...takpela..nt besday aku yg ke 25 ko bg adiah peti sejuk ek. nk letak kt opis :p... ni ade lg satu tag yg perlu ko jwb. sila melawat ke blog beta :)