Thursday, May 5, 2011

Siapa Tegur

psttt psttt aku de story yg pasti menaikkan segala bulu yg ada kt badan korang huwaaaaaaaaaaaa sedih seram siott ngeee ngeee uishhh mcm xmo cite je tp nk gak cite..dgr ni awok nk story..

Masa tu tahun 1996 if i'm not mistaken cewah tu pentingnya english education ahakss .. kak shada, jiran sebelah umah aku ajak tido umh dia..masa tu dia dajah nam aku dajah 4..aku x tau apa2 lg masa tu yg aku tau hanya nk bermain anak patung ala-ala barbie dan main masak2 ja hahaha jahanam lah patung tu..kitaorg tido lewat mlm tu sbb nak berfacebooking bercerita pasal sekolah, boyprenn ok aku tipu kecik2 dh gatai :p

mlm2 kak shada ni suka dgq radio kedah..mlm tu plak kebetulan radio kedah punya sembang mlm pasal kesedihan...aku igt lg ada yg kol ngs2 pakwe dia ceraikan putus dgn dia..aiseh pakwe pts mmg la sedih kan guling ngs lam bathtub sambil nyanyi lagu kuch kuch hota hai ..ok aku tipu lagi...tepat jam 12.26 am, kami terdiam sbb ada sorang pemanggil ni telah menyebabkan aku nk blk umh aku tembus ikut dinding bilik Kak shada ni je..lebih kurang mcm ni la dialog pemanggil (aku namakan dia as adik) dgn Dj bertugas...seram nokksss

DJ : hello ye siapa di sana dan apa kisah sedih anda..boleh kita kongsi sama2 dgn pendengar lain yer..

Adik : hello kak lin..adik di sini...adik tgh sedih ni kak lin..

Dj : yer dik, awat adik sedih, ce cite ce cite haishh silap habaq mai dik...

adik : 3hari lps, adk dgn keluarga adik g bercuti ke Cameron Highlands..best sgt kak..sejuk.. ramai sgt org..adik tgk ada buah strawberi,ladang teh, ada icecream yg fresh sgt rasa buah strawberi dia..happy je adik dgn family adik kak..kami bergambar gelak tawa sama2..abg adik petik daun teh pastu dia gigit daun teh tu kak..kami semua gelak je tgk muka dia bila dia rasa daun tu pahit hehee..seronok kak..

Dj : mesti adik happy kan dapat bercuti dengan family...tapi kenapa adik sedih sgt mlm ni..

Adik : masa packing2 brg nk check out hotel, sayu hati adik kak..adik syg nk tinggalkan tmpt ni..cantik dan sejuk..kalau balik umah adik, panas nanti n xda buah strawberi lagi..pastu kak, masa blk turun2 bukit tu, abah adik mengantuk..dia x dapat kawal kereta lalu....tskkkk tskkk (die ngs ni...)

Dj : adik, sbr dik...tarik nafas..cerita kan apa yg berlaku..pasti semua pendengar nak tahu..

Adik : kereta kami jatuh gaung kak...dalam sgt2...adik sedih kak...abah adik mati, ibu adik mati...abg adik mati...kakak adik mati....ermmm

Dj : Innalillah...adik bwk bersabar yer..adik x de cedera apa2 ka?

Adik : kak....tskkk tskkkk (ngs lg ni) adik punnn mati kak....dh 3 hari kami kt sini, xde sapa pun dtg tolong kak...hhuhuhuu (time ni adik tu mengilai dh)

tettttt tuutttt utttttt talian pun terputus..aku yakin Dj yg bertugas mlm tu pengsan sbb lps talian di putuskan , dia terus mainkan lagu2 x berhenti2 dan lgsg x dgr suara dia..huhu aku dgn kak shada apa lg...jerittt makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

terus tido berhimpit masuk lam selimut.. Seram beb..dh la kecik lg masa tu..skrg dh beso xde aku takut2 dh T____T

Cerita yang aku karang ni cerita beno yer, pengalaman aku sendiri..Cik Wanie yg anjurkan GA Siapa Tegur, aku xdak pilihan melainkan perlu memilih baju kurung ni la...dh tu je size aku nye ngehhh ngehhh


Sesapa yg berminat nk join GA ni, sila klik sini... moral of the story, tido la terus, jgn dgr radio tgh mlm..mcm2 bunyi korang akan dgr nanti..peace

3 comments:

LeEyA said...

kuat nya ingatan ko.. klu aku dejah 4 dlu tau main getah loncat ja..

LeEyA said...

kuat nya ingatan ko.. klu aku dejah 4 dlu tau main getah loncat ja..

lyaeyzia said...

cerita seram beb,mana leh lupa..