Friday, May 27, 2011

Xberadab atau x dak adab? eh bukan sama ke




Perhatian!!
N3 ni ditulis dalam keadaan marah dan x phm. xphm sbb aku xphm kenapa wujud org mcm ni. korang ce gitau aku, org ni xda adab atau x tau adab atau bengap..opsss termaki.. balik keja penat2, msk umh bg salam, mcm biasa la kan..biasanya housemate aku yg keja mlm ni pasti melepak tgk tv, aku msk tu aku nmpk kepala kt sofa dia tu igtkan dia la kan..tutup pintu umh, dgr mcm org mengemas dapur, eh ada plak dia kt dapur sapa kt sofa..aku bg salam lg sekali rupanya opismate dia pun tersadai kt sofa. ok fine, tu aku x kisah tp yg buat aku heran, member dia tu xtau adab atau xdak adab?? dia sedar ke x dia dok dlm umh aku sekarang ni.. dia langsung x bgn , just tunjuk muka dia tu nthen dia tersadai blk grggggggghhh Pls la, mak ko xajar ek suh salam dgn org klau ko dtg umh org..mcm aku plak dtg umh dia..aku xdenye nk g salam sua tgn comolot eh silap cium pp bagai dgn ko sbb THIS IS MY HOUSE!! hah hambek dh speaking ni mrh la ni..ish ish.. aku xphm aku kesian dgn dia yg x tau adab..masa blk pun sama, kuar gitu je, hbs aku ni tunggul ke dok tgk tb kt situ ko nk blah dari umh aku at least ko gtau klau ko xnk ucap thanks sekali pun sbb aku x hidang ko minum sbb ko x jd tetamu aku pada saat ko tidak mesra dan tidak bersalam dgn aku.

rasa nk wat gni je kt die tu

aku harap pasni dia xdtg umh aku dah n pls la housemate aku klau boleh jgn bwk member yg xdak adab mai umh kita ni.. aku x kisah la korang nk ckp aku ni gila cerewet atau so fussy but ni ajaran adab agama kita..so pls respect each other n klau x tau adab, ko g belajar dulu cara2 nk beradab ko google je kuar senarai panjang ko hafal la minah oiii weeeeeeeee***

p/s : xtau adab jgn masuk umah...


2 comments:

tiada nama said...

tapi aku pi umah ang, aku yg suh ang jamu ayaq kat aku.......................................................................................... hahaha

lyaeyzia said...

tu cita lain..ni cita xdak adab x salam aku as the owner of the house huh!! mrh ni..hg suh pun aku x buat jugak hahhahahha