Wednesday, October 27, 2010

day 1 of challenge

30 Days of Challenge
Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself



aku pertaruhkan pic aku yg ni sbb aku rasa aku comel mmg comel pun kan kan hahhahha
15 perkara besttt pasal diri aku hurmm i dont think ada perkara best pasal aku semua mcm x best ja. Sila baca 15 perkara yg tidak benar sama sekali pasal aku.

AKU 1

anak ke 2 dari 4 org adk bradik kepada couple cikgu Mcnoc n Puan Zarina, cucu sulung pompuan for Tok Nordin dan cik Senah..aku selalu jd tmpt mengadu abg n adk2 aku sbb aku tengah dan aku plg banyak mengalah dlm apa2 hal pun boleh percaya atau x hanya aku je yg tau walawehhh..

AKU 2

sgt garang tp baik hati..bukan aku kata, member kata..dari member sekolah, poli sampai la member ofis semua kata aku cengeii bak kata org utara tp dlm hatiada taman..aku mrh la mcmana pun aku msh boleh sabaq lg cuma jgn melampau la..sekali dh melampau, mmg aku attack hbs2san la..

AKU 3

x tkt dan x reti tkt..mslh jugak sebenarnya tu. aku mmg x reti nk tkt kt hantu, kt binatang atau apa2 makhluk Allah yg lain..aku hanya takut pada ALLAH jer..yg lain sowie...mmg x tkt..xtau kenapa sbb aku perlu ada sikit takut sbbnya berani sgt pun bahaya jugak kan...tp aku geli je lah kt lipas sbb bila dia terbang mai kt kaki aku ni aku geliii euuwwww~~ bukan cakap besaq tau tp kenyataan..

AKU 4

suka shopping, giler dgn tudung..OMG...sgt gila ok..aku rasa koleksi tudung aku dh nk sampai 100 lebih maybe..dulu ms zaman belajar ada 2 3 helai ja, now dh keja aku balas dendam lah plus now bnyk design tudung yg cun meletopss dan bnyk style... i Loikesss... xkisah dari Ariani, pasar malam, sywal, syria semua hentam..penuh almari dan kotak2..mula2 kerja gila buat collection kasut, pastu baju x gila sgt la n now tudung..yeahhh

AKU 5

travel..aku suka travel..melancong atau bercuti bersama family atau teman2..setakat ni aku x pernah lg g bercuti dgn teman2 selalu dgn family je sbb abah aku pun punya hoci yg sama dgn aku..tp abah aku pantang ada cuti pnjg mesti nk g kelantan jer..mmg dia suka ke sana sbb ramai sanak saudara abah kat sana in fact di kampung dia kt kedah dh xdak sapa dah...aku suka p tmpt yg ada laut, sejuk pun boleh la..hishh x kisah janji dpt holiday beshhhhhnyerrr

AKU 6

satu-satunya anak yg merantau dlm family..aku je yg stay jauh dr family..abg n adk2 aku semua di Penang..sedihnyer..but my mom rajin kol ofis nak gosip sembang cerita mcm2..

AKU 7

close dgn abah..semua benda abah yg ajar..tp memasak of kos la my mom n my grandma yg ajar..dari panjat bumbung, baiki kereta, tukar tayar kereta my dad ajaq..aku ni dh mcm ank jantan ms kecik2 dulu la now aku dh ayu anggun menarik tertarik da boom (^_^)

AKU 8

kasaq, bengis, baran, cengei, meroyan eh bukan..tu semua perangai aku dulu before aku x kenal seseorang ini..eheh..dia yg mengubah aku..aku mmg mcm tomboi dulu la but ciri2 pompuan tu ada lg rambut aku panjang x pnh pendek pun..cuma aku sgt x suka pada pompuan gediks, gatai merenyam eeee nyampah meluat..aku x suka makeup dn tersgt la tidak suka memakai handbag sehinggalah aku msk study Setiausaha baru la aku kenal apa itu kecantikan..ms aku msk study dulu pun aku x suka pada kelas dan sekitar aku sbb semua gurlsss oh no..my 1st impression, ok aku akan bergaduh dgn one of the gurlss n maybe they will hate me Oh Noo..tu yg aku pikiaq dulu n alhamdullilah aku boleh sesuai kn diri n x terlalu menonjol sbb aku x leh masuk dgn girlss yg betul2 girlssss ni..ha kan bnyk sss di situ..ahaksss

AKU 9

i like baby opss babies so muchhh..nk bnyk anak plss God...pantang sapa2 ada baby tu aku sure mnta nk jaga..aku boleh mengasuh budak..tp mention pls..yg comel sahaja ahhahha so *7%$^$ kahkahakahahha opsss aku mak sedara kepada 2 org ank buah hoccay..my bro n my sister dh kahwin n msg2 dh ada ank sorang..br msk 3 months if im not mistaken la...so cute..tunjuk pic sikit


Izz Ayrel Azzani Bin Mohd Ilya

Muhammad Farel Addin Bin Muhammad Nor Asyraff

AKU 10

suka main masak tu pun kalau rasa jemu makan luar..owhh aku hanya rajin bila di rumah sewa, tidak di rumah mama..bila blk kampung aku nk mkn masakan mama..jemu masakan sendiri..

AKU 11

adehh apa lg pasai aku?? suka pakai lotion pas mandi..wajib pakai..x pakai berdosa..eh bukan..x pkai aku rasa geli satu bdn..entah x selesa la..

AKU 12

pantang menunggu pantang ditunggu..so jgn buat aku tunggu sbb aku sendiri x suka org tunggu aku..i'm always on time.. pantang jugak ni org kacau aku tido sbb aku sendiri x suka kacau org tido..even org tu lmbt bgn nk kena g kerja ka jgn la suh aku kejut sbb aku x sampai hati..my dad ckp aku ikut perangai dia..so aku mmg xleh harap my dad utk kejut solat subuh sbb dia xkn buat mcm tu..huhuhu

AKU 13

sgt suka makan kueytiaw grg xkira char kueytiaw atau x mesti udang banyak kerang banyak..n setiap masakan aku wajib ada telur x kira dimasak apa sekali pun telur itu...nyummm

AKU 14

aku tak kawin lg tau..tp dh ada someone la dok bertapa dalam hati aku ni....:)

AKU 15

last!!! akhirnya...aku adalah PA di Perpustakaan Tun Seri Lanang, UKM..disini lah tempat aku mencari rezeki buat beli tiket blk penang nanti huwaaa dh 3 thn kt sini bila dpt blk ni..tolonggg x blk penang blk kelantan pun boleh..

aku tau hampa semua sure ckp ez ni rajin update blog ikuikuikui (^_~) ok dh hbs baca kan..sila sambung buat kerja..


3 comments:

LeEyA said...

weh.. memandangkan hg dh byk tudung.. bleh dh yg sedekah jariah kt aku buang 2 3 helai.. bleh dak.. bleh la..

eyz said...

awat hg x dak tudung ka?

LeEyA said...

ada.. tp, dak byk mcm hg smpai beratus.. hehehehe..