Tuesday, October 5, 2010

Ada apa Dengan 10.10.2010

10.10.2010..ada apa dengan tarikh tu? yg couple akn betunang, yg betunang akan kahwin,ada yg nak dapat ank tarikh tu..special ke 10.10.2010?? YES, bagi aku setiap tahun pun 10 Oktober adalah tarikh yg SPECIAL. Why? Kenapa? kerana pemilik blog ini telah selamat dilahirkan di muka bumi ini dan yang paling aku bangga ialah aku dilahirkan sebagai seorang ISLAM.. Yes..itu yg specialnya tarikh ni utk aku..Thanks to my mom, wanita yang telah menanggung segala kesakitan dan melalui jerit perih sewaktu mengandung dan melahirkan aku..

aku nk story sikit pasal diri aku, pemilik blog ini kt korang semua. mcm la ada org concern sgt pasal ko..sighh** tetiba lak rasa mcm pemes amos lak. ada aku kisah??

  1. aku dilahirkan pada 10.10.1986 hari JUMAAT..hari mulia bg org islam. bukan senang nk dapat neh. abah aku ckp aku songsang, biasanya org songsang ni ada sedikit batu jugak dalam itu punya kepala..hikhik..aku degil..yes..betul..dalam adik beradik aku plg degil tp aku jugak plg hormat org tua..
  2. aku manja dengan abah..selalu dijadikan tmpt utk adik beradik aku yg takut kt abh aku nk mnta duit. aku akn ikt kemana ja abah aku p..pg2, aku dgn adk pompuan aku akn berebut nk naik motor dgn abh aku p sekolah n aku yg akn menang..sbb nya adk aku tu manja dgn mama aku so mama aku akn halang dia dr ikut aku..padan muka hg atin..ahhahhaha
  3. cucu kesayangan Tok Nordin dan Cik Senah ratu kebaya sbb aku cucu sulung pompuan abg aku cucu sulung laki..belah abh aku xtau la aku cucu yg keberapa, yg pasti aku syg dan rapat dgn tok Nordin dan Cik Senah.
  4. paling suka makan sambal udang Petai vs ayam masak kicap perghhh ni kalau aku blk cuti ni menu ni mesti ada, LALA rebus je pun xpa dah sekilo aku sorang xdak sapa leh share kedekuwt la hg ni ez sighhh^_*
  5. pemalu kotw dalam kelas dulu kecik2 boleh caya x ayat pemalu tu?..tp masa sekolah rendah lg dah jadik pengawas sampai la sekolah menengagh aktif giat semua benda pun aku nk ceburi eh silap..bukan aku nk ceburi tp cikgu paksa aku dan aku dgn rela menceburkan diri aku kedlaam semua kegiatan2 yang tidak bermoral itu. sampai pernah abah aku mai sekolah marah pengetua padan muka kau pengetua yg tua mcm xdak murid lain nk msk itu ini. mmg xdak pun sbb aku je yg bgs cemerlang gemilang hahahha semua aku balun, dari pantun, forum, bahas bm bi, netball, badminton, lari pagar sekolah ,pendek kata selagi belum tutup mata main main masuk itu ini lah. giat kan?? apa motip hg cita semua ni? blog aku aku punya suka la.
  6. paling garang dalam adik beradik but now jadi hot cousin semua pakat rindu aku suh blk penang. aku jugak jadi pendengar kalau mama ada prob, abh ada prob, adk gaduh abg, adk gaduh adk telinga aku ni jd pendengar la. BUT i.m not a fire stone hoccay hhehehe.
  7. Anis Aadani Mokhtar satu2nya kawan sepusat sepusing lain mak lain ayh yg aku dah anggap mcm adik bradik sendiri yg sentiasa ada dikala aku sedih,ketawa,riang,muram,kecewa apehal banyak sgt ekspresi hg wujud dlm hidup aku ni.. aku kenal dia sejak kecil lg family kitaorg dh kenal sejak tahun gajah lg, mmg dh mcm satu famliy. Aku ada dia dan dia ada aku..antara kami tiada rahsia. dulu kecik2 main raksasa2, ultraman dtg lawan dgn raksasa tu..hahah yg jd ultraman kami la adik braidk pompuan n yg lelaki jd raksasa..hahha yg jd mangsa selalunya abg aku la hadoii gelak besar hahahhahaha
  8. last, aku xtau nk cerita apa dh. life aku xda la best sgt pun sbbnya aku x igt dh masa aku zaman gajah dulu. next n3 aku nk buat besday wish list la kot..tengah x rajin nk update blog. terima la serangkap pantun dari aku yg best ni :-
Anak ikan mati terjerat
tulang terlekat dicelah gigi

besday aku mcm dah dekat

umur tambah seangka lagi



Sekian laporan dari saya........................

3 comments:

zoelalisa said...

ez...happy birthday...may all ur wishes come true..cpt2 naik plamin..aku nk mkn ns minyak hg ;)

eyz said...

tq intan..hg nk mkn nasi minyak aku? boleh jom saya belanja...hei jom saya belanja hahahhha

zoelalisa said...

nk nasi myk yg ade pelamin tau ;p